U heeft uw maaltijd al klaargemaakt, maar is er nog maar weinig over? Als je het eenmaal hebt ingevroren, kun je er een andere keer van genieten. Het invriezen van voedsel is een geweldige manier om tijd en geld te besparen. De volgende voedselsoorten zijn goed in te vriezen
Vlees
Vlees en vis zijn gemakkelijk in te vriezen. U kunt bijvoorbeeld voedselpakketten kopen, die vaak veel goedkoper zijn, en invriezen wat u niet nodig heeft. Hoe lang het vlees in dit geval kan worden bewaard, is afhankelijk van verschillende factoren. Het hangt er bijvoorbeeld van af of het vlees al gaar is, wat voor soort vlees het is en hoe koud je vriezer is. Voor de meeste vlees en vis geld dat je ze ongeveer 3 maanden kan invriezen. Dit komt uiteraard niet heel precies aangezien het daarna ook gewoon eetbaar zal zijn.
Fruit
In veel gevallen kan het fruit ook heel goed worden ingevroren. Perfect voor wie graag zijn eigen smoothies of ijs maakt. Of voor degenen die te veel fruit hebben gekocht en ze niet willen weggooien. Volledige lijsten met fruit dat kan worden ingevroren, zijn online te vinden. Onthoud dat bevroren fruit na het invriezen minder stevig wordt. Hierdoor is het vooral geschikt voor het maken van desserts, smoothies of bijvoorbeeld yoghurt.
Soep
Heb je een grote pan soep gemaakt en is er nog veel over? Vries het dan in. Je kan de soep in een grote bak gieten of meerdere kleine porties invriezen. Als je een keer geen zin hebt om te koken, dan verwarm je de soep gewoon in een koekenpan en krijg je meteen een gezonde maaltijd. Je kunt eigenlijk alle soepen gewoon invriezen. Schrijf de datum op de container, zodat u weet wanneer deze kan worden gebruikt. Over het algemeen is dit ongeveer 3 maanden.
Leave a Reply