Iedere man is in zijn sas als de BBQ weer wordt aangestoken. Heerlijk vlees bakken op open vuur met een lekker biertje in de hand. Maar welk vlees is nou het lekkerst van de barbecue? Dat ga ik uitleggen in deze blog.
Rund
Rundvlees is geweldig op de grill. Van rundergehakt kunnen hamburgers worden gemaakt die snel en gemakkelijk te bereiden zijn op de grill. Eventuele biefstukken kunnen ook op de grill worden gekookt. Ribeyes en T-bone zijn de klassieke grillsteaks, maar vrijwel elk rundvlees dat met het woord “steak” is gesneden, kan worden gegrild.
Kip
Kipfilets zijn gemakkelijk te grillen. De kippenborsten zonder botten en zonder vel, koken vrij snel, maar ze kunnen droog worden als ze te gaar zijn. Kippendrumsticks kunnen ook worden gegrild. Drumsticks vereisen wat meer vaardigheid en geduld om ze goed en gelijkmatig gaar te krijgen. Maar ze smaken wel verrukkelijk.
Varken
Varken is ook heerlijk van de barbecue, vooral varkenskoteletten. Varkenskoteletten zijn de varkensversie van ribeye en T-bone steaks. Maar dat is niet het enige stuk varkensvlees dat kan worden gegrild. Hamlappen zijn heerlijk om snel te grillen. Gezouten hamlapjes hoeven alleen maar opgewarmd te worden, en dat kan in slechts een paar minuten op een hete grill. Varkensribben kunnen ook op de grill worden gekookt, maar hebben een langere tijd een lager vuur nodig. Hierdoor wordt het vlees op de ribben heel zacht, mals en sappig.
Barbecuepakket
Als je geen zin hebt om naar de winkel te gaan en te speuren voor al dit barbecuevlees kan je ook een voedselpakket van Megafoodstunter bestellen. Hierin zit bijvoorbeeld 9 kilo verrassingsvlees voor onder de €30,- Hiermee heb je genoeg om een grote barbecue te verzorgen. Omdat je het in zulke grote aantallen koopt is de prijs per kilogram spotgoedkoop. Alle reden dus om een voedselpakket te bestellen.
Leave a Reply