Snurken betekent – als het duidelijk is gediagnosticeerd en nachtelijke adempauzes (slaapapneu) zijn uitgesloten – over het algemeen geen risico voor uw gezondheid. Het kan echter ernstige gevolgen hebben voor uw slaap en die van uw dierbaren. Reden genoeg om meer te weten te komen over geschikte therapiemogelijkheden.
Om uw snurken zo goed mogelijk te kunnen behandelen, moet het eerst zeer nauwkeurig worden gediagnosticeerd. Want: Niet alle snurken is hetzelfde. Het primaire aspect van de diagnose is het onderscheid tussen zogenaamd primair (eenvoudig) snurken en snurken in de context van obstructieve slaapapneu (OSA) met nachtelijke adempauzes.
Het tweede essentiële aspect van de diagnose is of u door uw neus of mond snurkt. Want dit heeft invloed op de therapiemogelijkheden die voor jou geschikt zijn.
De oorzaken en oplossingen voor snurken
Voor neussnurkers zijn er de zogenaamde neusspreiders of neuspleisters (neusinlaatdilatatoren), die de neusgaten tijdens de slaap wijd houden en zo in sommige gevallen de ademstroom kunnen verbeteren.
Deze neusspreiders zijn verkrijgbaar bij Dr. Breathe Well. U kunt hier een geheel pakket bestellen voor slechts €29,95. Hier krijgt u pakket voor van verschillende producten. Denk hierbij aan zowel ‘zachte’ als ‘harde’ neusspreiders. Maar ook neuspleisters. U kunt alle producten uiteraard ook los bestellen.
Bij mondsnurkers komt het vaak voor dat de tong tijdens de slaap terugvalt en zo de reeds slappe luchtwegen extra vernauwt.
Dit is waar speciale snurkbeugels, die ’s nachts worden gedragen, vergelijkbaar met “beugels”, kunnen helpen. Deze zogenaamde mandibulaire protrusiespalken (van het Latijnse protrudere = naar voren duwen, wegduwen) houden de onderkaak tijdens de slaap iets naar voren geschoven, waardoor de basis van de tong wordt gespannen en de luchtwegen open blijven.
Sommige mensen snurken ook liever in rugligging. Speciale kussens, die als een rugzak worden gedragen, voorkomen dat de slaper op zijn rug draait.
Leave a Reply