Het jaar 2020 is begonnen. Wat gaat dit nieuwe jaar jou brengen? Welke goals en ambities heb jij jezelf gesteld? Zit je er bijvoorbeeld aan te denken om meer uit je hobby fitness te halen en anderen bij hun sport- en/of leefstijl doelen te helpen? Overweeg dan om een fitness opleiding te gaan volgen. Maak van jouw hobby je passie en werk! Train en coach andere mensen naar een hoger niveau. En sport eenvoudig zelf na of voor de lessen die je hebt gegeven. Personal trainer zijn klinkt als een droombaan toch? Lees hieronder meer over hoe je een personal trainer wordt door een fitness opleiding te volgen.
Fitness Trainer A, de basisopleiding
Een fitness trainer A opleiding is de basisopleiding binnen de fitnessbranche. Wanneer je deze training succesvol hebt afgerond, bezit je een breed scala aan vaardigheden die je tijdens het coachschap kunt inzetten.
Wat leer je tijdens de training?
Een fitness trainer heeft een zeer afwisselend beroep waarin er veel wordt geleerd. Je zal onder meer het volgende gaan leren tijdens de opleiding:
- Anatomie leer: hoe zit het lichaam in elkaar?
- Biomechanica: hoe maakt een mens bewegingen?
- Krachttraining: wijsheden en hoe voer je de oefeningen juist uit?
- Inspanningsfysiologie: hoe reageert en herstelt het lichaam op fysieke prikkels zoals trainingen?
- Voedingsleer: alles over macro en micronutriënten.
- Hoe je een veilig en verantwoord trainingsschema maakt op basis frequentie, volume en trainingsintensiteit. Op basis van de specifieke trainingsdoelstellingen van je cliënt
- Coachen van cliënten
- Blessure preventie: de juiste lichaamshoudingen gebruiken om blessures te voorkomen.
- Doping: welke effecten heeft dit op het menselijk lichaam.
Wat is de verhouding theorie en praktijk
De verhouding van theorie en praktijk kan licht verschillen per aanbieder vanwege het net iets uitgebreider aanstippen van enkele theorieën. Doorgaans wordt een fitness trainer A opleiding gegeven met 50% theoretische lessen en 50% praktijk. Cursisten ervaren dit als een fijne mix. Er is voldoende afwisseling tussen de verschillende lessen.
Met praktijkstage
Daarnaast dien je een praktijkstage te volgen wanneer je een fitness trainer A opleiding volgt. Hierbij wordt een studiebelasting van 40 uur gerekend. Hierbij is het advies om per week 2 tot 3 uur les te geven. Wanneer je namelijk teveel les geeft in één week, heb je minder ruimte, tijd en focus om te reflecteren op de lessen die je hebt gegeven. En kun je je ook makkelijker voorbereiden op de lessen die je geeft.
Examen doen
De fitness trainer A opleiding wordt afgesloten met meerdere examens. Een theorie-examen wat betreft de theoretische kennis en een praktijkexamen.
Wat kost het om de training te volgen?
Een fitness trainer A opleiding kost ongeveer €1000 om te volgen. Hiermee investeer je flink in je toekomst! Dus het is veel meer dan de kosten waard.
In de fitnessbranche erkende opleiding
Als je de fitness trainer A opleiding hebt gevolgd, ben je in het bezit van een nationaal en Europees branche erkende basis fitnessopleiding. Hiermee kan je makkelijk aan de slag bij een sportschool. Het geeft sportscholen vertrouwen in jouw kunde en vaardigheden.
Zo snel mogelijk aan de slag gaan?
Wanneer je haast hebt bij het behalen van de fitness trainer a opleiding en staat te springen om aan de gang te gaan als fitness trainer, dan is de spoedvariant wat voor jou. De versnelde opleiding behandelt dezelfde lesstof en praktijk, echter op een intensievere basis.
Klinkt dit alles als muziek in jouw oren en ben je gemotiveerd om de fitnesstrainer a opleiding te gaan volgen? Schrijf je dan snel in en in korte tijd kun jij je nieuwe carrière vorm geven!
Leave a Reply